Het Resultaat

     

Schadevergoeding claimen

Schadevergoeding claimen bij letselschade, hoe doe je dat? Als slachtoffer met letselschade heeft u vaak grote zorgen en veel vragen over de schade die u kunt claimen. Het inventariseren en het berekenen van schade bij letselschade is een expertise op zich. Onze advocaten willen u hier graag bij helpen en vaak genoeg ontdekken zij nog schadeposten waar u nog niet aan heeft gedacht. Tot ons netwerk behoren ook rekencentra die zo nodig uw schade tot uw theoretische eindleeftijd tot achter de komma kunnen doorrekenen! 

Allereerst zijn daar de directe kosten waar je als slachtoffer tegen aan loopt. Denk hierbij aan medische kosten, maar ook eigen bijdrage en eigen risico, welke niet door uw zorgverzekering worden vergoed. Voor iedere dag dat u in het ziekenhuis ligt of in een revalidatiecentrum bent opgenomen heeft u recht op een vergoeding. Ook de reiskosten die u maakt om artsen en therapeuten te bezoeken, komen voor vergoeding in aanmerking. 

Hulp die u ontvangt van derden, familie of kennissen, komt voor vergoeding in aanmerking. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om hulp bij uw persoonlijke verzorging, of vervangende hulp in uw huishouding. Wanneer deze hulp door professionals wordt verleend, kunt u de kosten hiervan claimen. Wanneer deze hulp – meestal ‘gratis’ – door familie of kennissen wordt gegeven, kunt u óók een redelijke schadevergoeding hiervoor claimen. Wanneer u door uw letsel deze verzorging of hulp blijvend nodig heeft, rekenen wij uw schade door tot uw 70ste levensjaar, of nog langer.  

Ditzelfde geldt voor uw eventuele verlies aan zelfwerkzaamheid. Hier is sprake van wanneer u door uw letsel bijvoorbeeld het (schilder)onderhoud van uw woning of het onderhoud van uw tuin niet meer – of maar beperkt – kunt doen. De vervangende hulp die u hiervoor inschakelt claimen wij ook. Of dit nu de kosten van een professionele schilder of klusbedrijf betreft, of hulp die u ontvangt van familie of kennissen. Ook deze schade rekenen wij zo nodig tot ver in de toekomst door. 

Aanpassingen van de woning of van uw vervoer, of vervangende vervoer, moeten natuurlijk ook vergoed worden. Wanneer u door uw letsel tijdelijk arbeidsongeschikt raakt krijgt u mogelijk te maken met verlies aan inkomen. Blijvende arbeidsongeschiktheid lijdt zeker tot inkomensverlies en uw financiële schade kan dan omvangrijk zijn. Ook is dan meestal sprake van pensioenschade. Ook deze schade claimen wij natuurlijk, zo nodig tot uw theoretische eindleeftijd! Verder kan er in overleg met u – op kosten van de aansprakelijke partij –  professionele hulp worden ingeschakeld om u bij uw re-integratie te begeleiden.

Voor jongeren die nog niet werkzaam zijn maar studeren, is het van belang om te weten dat schade door studievertraging, óók omdat ze later op de arbeidsmarkt komen, geclaimd kan worden.

Dit is een opsomming van enkele veel voorkomende schadeposten. Als slachtoffer met letselschade kunt u zeker nog met andere schade te maken krijgen. ArbeidsletselAdvocaten helpt u graag om ál uw schade te claimen. Met minder hoeft u immers geen genoegen te nemen.

Wat onze cliënten over ArbeidsletselAdvocaten zeggen?

direct GRATIS ADVIES of een second opinion van onze advocaten?
Bel: 0800 - 220 22 00