Letsel en letselschade

     

U heeft een whiplash opgelopen

Veel mensen die in de auto worden aangereden, krijgen whiplashklachten. Vooral bij een achterop aanrijding en/of kop-/staartbotsing. Een whiplash ontstaat door een hevige slingerbeweging van het hoofd ten opzichte van de romp. Een whiplash leidt vaak tot zeer vervelende klachten die het leven een behoorlijke knauw kunnen geven. Het gaat dan meestal om pijn in de nek, uitstralend naar de schouders, intense hoofdpijn, duizeligheid, vergeetachtigheid, concentratieproblemen, vermoeidheid en slecht slapen. 

Verzekeraars doen vaak erg moeilijk over erkenning van een whiplash en vergoeding van hieruit voortvloeiende letselschade. Vaak is er door een arts geen bewijs van de whiplash te vinden omdat foto’s en scans niets aantonen. Het letsel is dan niet “objectiveerbaar”. Het is daarom van belang dat u na het ongeval meegaat met de ambulance, uw huisarts en de fysiotherapeut bezoekt, en hen laat vastleggen wat uw klachten en beperkingen zijn. Zo laat u zien dat uw klachten serieus en aanwezig zijn en kunt u het juridisch oorzakelijk verband aantonen.

Ook voeren sommige verzekeraars het beleid dat een whiplash nooit tot langdurige letselschade kan leiden. Volgens hen gaan whiplashklachten na een korte tijd over. En verzekeraars voeren vaak “het lage snelheidsverweer”. Verzekeraars laten dan een zogenaamd Delta V onderzoek naar de botsingssnelheid uitvoeren. Als blijkt dat de botsingssnelheid 11 kilometers of minder was, kan dit volgens hen niet tot een whiplash leiden. Er zijn echter diverse onderzoeken die laten zien dat whiplashklachten al kunnen ontstaan bij een botsingssnelheid van 4 kilometers per uur.

Kortom, bij een whiplash heeft u behoefte aan een sterke schouder om uw recht op vergoeding van uw schade van de verzekeraar af te dwingen. Onze advocaten bieden die schouder.

direct GRATIS ADVIES of een second opinion van onze advocaten?
Bel: 0800 - 220 22 00