Letsel en letselschade

     

U heeft letsel opgelopen bij een verkeersongeval

In het verkeer vallen helaas vele doden en gewonden. Zo werden in 2011 380.000 slachtoffers van een verkeersongeval medisch behandeld, waarvan een derde (130.000) op de SEH-afdeling. En in datzelfde jaar overleden 661 personen aan de gevolgen van een verkeersongeval.

De ‘zwakkere’ verkeersdeelnemer met letselschade, zoals een fietser of voetganger, wordt gelukkig beschermd door onze wetgeving. Bij een aanrijding met een auto of ander motorvoertuig is de automobilist altijd aansprakelijk voor vergoeding van de schade. Tenzij de fietser of voetganger eigen schuld heeft. In dat geval moet hij een deel van de schade - maar maximaal 50% - zelf dragen. Wanneer een kind jonger dan 14 jaar wordt aangereden door een motorvoertuig, dan zal deze laatste de letselschade altijd volledig moeten vergoeden. Ook al heeft het kind zelf schuld aan het ongeluk.

Arbeidsletsel Advocaten kent de weg in het verkeersrecht. Onze advocaten zullen direct het proces-verbaal van de aanrijding opvragen. Wanneer dit onvoldoende is om aansprakelijkheid aan te tonen, kunnen onze advocaten voor de rechter getuigen laten horen, of een expert uit ons netwerk een verkeersongevallenanalyse laten maken. Het gaat erom dat zo snel als mogelijk de toedracht van het ongeval en de aansprakelijkheid wordt vastgesteld. 

Hierna zal Arbeidsletsel Advocaten uw letselschadeclaim begroten en indienen bij de verzekeraar en uw schade regelen. Dit betekent er voor zorgen dat de geleden schade wordt vergoed. Maar ook helpt Arbeidsletsel Advocaten u wanneer u arbeidsongeschikt bent geraakt en hierdoor juridische hulp nodig heeft bij uw re-integratie. Of wanneer u door arbeidsongeschiktheid te maken krijgt met ontslag. De advocaten van Arbeidsletsel Advocaten zijn immers niet alleen specialist in letselschade maar ook in het arbeidsrecht en re-ïntegratierecht. Dit geldt niet voor de meeste letselschadeadvocaten en – specialisten. 

direct GRATIS ADVIES of een second opinion van onze advocaten?
Bel: 0800 - 220 22 00